BIOGRAFI

Jeg interesserer mig for hvordan MUSIK opstår på scenen. Musik som gennemtrænger sproget og kroppen og som sammen med rummet lader en koreografi opstå. For mig er kroppens udsagn altid vigtig, fordi det er den arkaiske, menneskelige substans, der taler på sin egen måde. Når vibrationerne i skuespillerens krop uden ord begynder at tale med publikums kroppe, så bliver jeg fanget.

"

ANNE ZACHO SØGAARD

Har siden 2009 iscenesat i Danmark og Tyskland. Lige efter studiet 2010-11 var hun kunstnerisk leder af Teater Momentum i Odense og efterfølgende freelance på forskellige teatre.  

 

Hun arbejder med både dokumentarisk og skuespillerbaseret teater. Var fra 2014-16 leder af Borgerscenen på Aarhus Teater og videreudviklede her teater for og med borgere i Østjylland. I 2015 søsatte hun med dramaturg Tine Byrdal formatet ”UDFLUGTEN” en scene for sitespecific teater, som i samarbejde med andre kunstnere og kunstinstitutioner udfordrede forestillingen om hvad teater er og kan være.

 

Hun arbejder ofte med nyskrevet dramatik, og kan lide at arbejde tæt sammen med dramatikeren i udviklingsprocessen omkring teksten.

NOMINERINGER & PRISER 

2017

2012

2012

INTERNATIONALES FORUM
UDDANNELSE

2006 - 2010 | Instruktøruddannelse Statens Teaterskole, København.

2002 - 2005 | Skuespilleruddannelse, Die Etage, Schule für die darstellende Künste, Berlin.

1998 - 2002 | BA i Statskundskab, Københavns Universitet.

NEXT
Please reload

© 2020 Made With ❤ by Hannah

  • Schwarz Facebook Icon
  • Schwarz Vimeo Icon